Over Boudewijn Schrijver

Boudewijn Schrijver is geboren op 13 februari 1958 te Leiden.
Hij volgde de vakopleiding Schilderen aan de nieuwe Kunstschool te Oegstgeest, en in juni 2001 studeerde Boudewijn Schrijver cum laude af aan de Koninklijke Academie in Den Haag.
Sindsdien is hij zeer actief in het promoten van zijn werk. Hij heeft in het hele land ge-exposeerd, zowel solo als samen met andere kunstenaars.

Het wereldbeeld van Boudewijn Schrijver

Boudewijn heeft veel als schoonmaker gewerkt. Het gevolg is dat zijn werk zeer bepaald wordt door allerlei ruimtes, meestal zakelijk of functioneel, en mensen die zich gedragen als robots.
Zijn kijk op die wereld is spookachtig, maar soms ook cynisch. Deze manier van leven is duidelijk niet Boudewijn’s ideaal; maar daardoor zijn de broeierige beelden ontstaan, geschilderd of getekend, waarbij de sinistere sfeer wordt gecombineerd met felle primaire kleuren.

Boudewijn’s interesse voor animatiefilms is duidelijk aanwezig, maar hij wil in zijn werk meer zeggen dan de humoristisch bedoelde films doorgaans uitdrukken. Boudewijn heeft getracht die wereld uit te breiden door te experimenteren met composities met collages en beelden die uitgaan van de abstracte waarden. Daarbij gingen nieuwe inspiratiebronnen en rol spelen, zoals Asger Jorn en Matisse.

De inhoud van het werk van Boudewijn komt niet tot stand een weloverwogen beslissing, maar ontwikkelt zich langs de beelden die hij bijna onwillekeurig blijkt te schilderen en te tekenen. Alleen door gesprekken met anderen wordt de inhoud van die beelden duidelijker. Zijn werkproces is wat dat betreft een zoektocht naar wat hem nu eigenlijk beweegt.