Home
Schilderijen
Schilderijen 2008-nu
Schilderijen 2006-2007
Schilderijen 2005
Schilderijen 2003-2004

Schilderijen 2000-2002
Boudewijn Schrijver
Contact

Schilderijen

De schilderijen op deze site zijn onderverdeeld in 5 periodes:

2000 - 2002 (mannetjes in sinistere ruimtes en abstract werk)
2003 - 2004 (abstract werk)
2005 (collages)
2006 - 2007 (nieuwe mannetjes en complexe collages)
2008 - nu

 

Boudewijn Schrijver laat zich inspireren door Miro, door de geometrische vormen van Kandinsky, door de vroege werken van Matisse, door het abstract expressionistische werk van COBRA en Asgard Jorn, en door Sam Francis, de "voorloper" van Pollock.

Boudewijn werkt met houtskool, met acrylverf als ondergrond en olieverf er overheen, met spuitbussen, met foto's en stukjes uit tijdschriften in zijn collage-achtige werk, met lak, muurverf, kinderlijm, zelfs met glitterspray en sexartikelen!

Zijn vroegere werk is broeierig door de vreemde ruimtes en de spanning in de kleuren. De schilderijen lijken verstilde filmbeelden, met schoonmaken en muziek als thema. Door de werking van het licht, de verlichting, doet het werk ook denken aan een moderne Rembrandt.
Tegenwoordig schildert Boudewijn lichter, meer in vlakken en fragmenten.
Het zijn meer hersenspinsels die fragmentarisch worden weergegeven. Schrijver kiest enkele hersenspinsels en composeert daarmee zijn schilderijen. Zo komt er veel beweging in zijn werk. De kijker ziet een evenwichtige explosie van kleuren en materialen, want de chaos wordt wel strak geregiseerd.

Zijn werk bevat enerzijds kinderlijke elementen, fantasieen en dingen die hij uit de werkelijkheid haalt. Anderszijds schept Boudewijn er plezier in om onopvallende sexartikelen of een klein stukje foto van een naakte vrouw in zijn werk te verstoppen. Het publiek vindt zijn werk er vrolijk uitzien, maar hij weet wat erachter zit.

Zijn werk ontwikkelt zich nu naar steeds grotere doeken (180 x 180) en zelfs hele muren

Volgende pagina